Over mij

Denise bij haar eerste proeverij

FOED Bakery is op 24 oktober 2019 opgericht door Denise Olthoff.
Denise is het gezicht achter FOED Bakery en staat bekend om haar heerlijke taarten die ze al jaren maakt.
Haar droom? Iedereen laten genieten van vegan gebak zonder er iets voor op te moeten geven.
Belangrijk voor haar is dat ook mensen met een melk of ei allergie bij haar terecht kunnen, maar ook mensen die gewoon opzoek zijn naar een lekkere taart!

In 2015 richtte zij FOED op. FOED Bakery is dus een herstart van FOED.
Toen der tijd was FOED gevestigd in Emmen en leverde in heel Groningen en Drenthe. FOED was te proeven bij Anat in Groningen aan het Noorderplantsoen, de verpakkingsvrije winkel in Groningen aan de Westerhaven en Cafe de Kult in Groningen. FOED heeft ook op veel verschillende markten gestaan door heel Groningen en Drenthe. Maar door persoonlijke omstandigheden kwam er een einde aan FOED in 2016.

Maar de droom was nog niet opgegeven en dus maakte Denise een doorstart onder FOED Bakery.

Maar nu echt over Denise
Denise is een 22 jarige dame, en ze is al meer dan 6 jaar veganistisch. Koken en bakken zat er al vroeg in. Elke dag is ze wel in de keuken te vinden, op zoek naar nieuwe smaken, interessante structuren en heerlijke geuren.
De overstap naar veganisme was voor haar geen moeilijke keus. ” Ik kan mijn creativiteit er in uiten, je moet voor veel dierlijke ingrediĆ«nten namelijk een creatieve vervanger zoeken, dat vind ik erg leuk om te doen. ” zegt Denise.